Simar automatisering bv - moves the screen

Simar Design

branche gerichte software

tabel overzicht alle software

hardware

terug naar vorige pagina
terug naar de startpagina
KIMS-Design®; het ultieme 3D fotorealistisch tekenpakket voor de keukenspecialist
Het ultieme 3D fotorealistisch tekenpakket voor de keuken-, haarden- en kastenspecialist

Met het Simar-Design® tekenprogramma kunt u op efficiënte en kwalitatief hoogwaardige wijze alle tekeningen maken van een keuken, wandkast of haard die u nodig hebt in zowel het verkooptraject als het aflevertraject. Op eenvoudige wijze plaatst u de gewenste elementen op de plattegrond van het ontwerp. Automatische procedures zorgen voor het plaatsen van b.v. krans- en lichtlijsten, plinten, werkbladen en verlichting. Het programma genereert vervolgens zelf alle aanzichten, drie-dimensionale tekeningen en desgewenst ook foto-realistische afbeeldingen. Naast deze afbeeldingen die vooral voor de klant bedoeld zijn, zijn ook alle technische tekeningen in diverse lagen te maken die behulpzaam zijn bij de installatie en het bestellen.

Galerij van ontwerpen

Bekijk hier de ontwerpen die onze klanten maken met Simar-Design in de galerij van prijswinnende ontwerpen en eervolle vermeldingen uit de maandelijkse competitie in onze nieuwsbrief.

keuken afbeelding

Simar-Design® is los te gebruiken, maar juist ook in combinatie met KIMS® (administratief). In dat geval zorgt de integratie ervoor dat uw tekening direct als offerte/order in het administratieve traject beschikbaar is.

Simar-Design® is beschikbaar voor Windows NT/XP/Vista/7.


Bijzondere functies in Simar-Design

keuken3 Fotorealisme  en artistiek renderen
Standaard maakt Simar-Design® zowel zwart-wit als kleurtekeningen. De opties Foto-realisme en artistiek renderen voegen daar de mogelijkheden aan toe om met lichtbronnen te werken en vervolgens een foto te genereren die bijna niet van een echte foto te onderscheiden is. Er wordt rekening gehouden met alle reflecties op oppervlakten en met de schaduwvorming door de aanwezige lichtpunten. Met de artistieke mogelijkheden kunt u tekeningen genereren die het uiterlijk hebben van een potlood of houtskool tekening tot  een aquarel.

Spiegelen en Batch printen 
Als u veel in projecten werkt dan is het heel handig als u een keuken automatisch kunt laten spiegelen. Het spiegelen gebeurt intelligent. Dat wil zeggen: niet alleen de opstelling verandert, maar zonodig ook de draairichting van de deurtjes, de spoelbak en meer zaken die links-rechts afhankelijk zijn.

Batch printen maakt het mogelijk om een standaard set aan tekeningen te definiëren en die met één opdracht allemaal achter elkaar te laten afdrukken.

Groepunits aanmaken
De variëteit bij de producties van keukens reikt steeds vaker verder dan in de catalogus is vermeld, diverse fabrikanten maken op verzoek maatwerk voor de gespecialiseerde keukenbedrijven. Met de optie GROEPUNITS kunt u een samenstelling van meerdere artikelen bundelen in 1 artikel met 1 tekening en als zodanig onder 1 artikelcode opslaan voor later gebruik. Zo kunt u in een toekomstig ontwerp deze eigen artikelen weer oproepen en opnieuw gebruiken, samengestelde hoge kasten, kookeilanden of complexe buffetkasten hoeft u nu slechts 1 maal te definiëren.

Google Sketchup
Simar-Design® heeft een samenwerking met het wereldwijd bekende Google Sketchup, een 3D Cad programma waarin honderdduizenden gebruikers 3 dimensionale tekeningen maken van allerlei aard.  Al deze, vele miljoenen, tekeningen kunt u gratis downloaden van de Google 3D warehouse en direct gebruiken in het ontwerp in Simar-Design®.


Presenteren 
Buiten de renderingen op het scherm of op papier kunt u met deze krachtige nieuwe visualisatie tools uw ontwerpen ook in een dynamische omgeving presenteren. De drie opties zijn:

• 1. Quick Time VR
• 2.
Fullscreen presenteren
• 3.
Visualiseer.

1. Quick Time VR

QuickTime VR biedt 'virtual reality', een presentatie van de keuken op een zodanige manier dat u op het scherm 'in het rond kunt kijken', naar boven, naar beneden, inzoomen, uitzoomen, kortom u krijgt het gevoel dat u echt in de keuken staat. De module maakt een exportfile voor de QuickTime viewer die kostenloos gebruikt kan worden. 

QuickTime “filmpjes” kunnen eenvoudig op uw website geplaatst worden of per e-mail naar de klant gestuurd worden.

2. Fullscreen presenteren

Met deze optie heeft u de mogelijkheid om het volledige scherm te benutten voor de presentatie van het ontwerp. U ziet dus geen werkbalken meer boven aan het scherm of aan de linker / rechter zijde van het scherm. Ideaal voor presentatie via een beamer op een groot oppervlak. Fullscreen presentaties kunnen op een 2e monitor of beamer worden weergegeven terwijl u op uw eigen scherm kunt blijven ontwerpen.

3. Visualisatie

Met de nieuwste technieken in “virtual reality” kunt u samen met de klant door de keuken lopen in een vloeiende beweging. Ideaal om de klant zijn keuken echt te laten beleven. Bijvoorbeeld via projectie of achter het beeldscherm met de klant aan tafel.