Simar automatisering bv - moves the screen
Laatste nieuws RSS Feed Simar nieuws

Terug naar vorige pagina

Terug naar de startpagina
Laatst bijgewerkt: Dinsdag 3 juni 2016

Juni 2016: SimarBadvak2016 automatisering is aanwezig op de BadVak van Galvano en toont daar diverse innovatieve producten, waaronder de nieuwe MijnMontage app. Zie ook www.badvak.nl

Maart 2016: Artikel: 'Optimale communicatie met monteurs' in Keuken-kbt en Badtechniek. Een interview waarin de ideeŽn en mogelijkheden van de nieuwe 'app' MijnMontage aan de orde komen. Het hele artikel leest u hier.

Maart 2016: Vakbeurs 'De wind in de zeilen', van Julius van der Werf in Nieuwegein. LogoJvdW
Onder het motto 'De wind in de zeilen' organiseert tegelgroothandel
Julius van der Werf van 13 tot en met 15 maart 2016 haar Vakbeurs
in de Beursfabriek in Nieuwegein.
Wij zijn daar ook aanwezig, dus als u in de gelegenheid bent kom dan
even bij ons langs. We laten u alle recente ontwikkelingen zien op het
gebied van verwerking van tegels in onze software.
Voor meer info klik hier.

Mei 2014: Uitlevering van de nieuwe KIMS Sales&Design is gestart !
U leest en ziet alles over deze prachtige nieuwe versie op onze speciale website www.simar.nl/briljant

Oktober 2013: In de Belgische Keukenkrant/Cuisiniste verscheen een 
uitgebreid artikel over Simar als leverancier van totaaloplossingen, onder de titel: 'Simar: software op maat'. U leest het hier (pdf).

Juli 2013: In 'Update' (het blad van Galvano) verscheen een interview met Mark Sinnige onder de titel: 'E-business: kansen creŽren en benutten'. U leest het hier (pdf, 1.7 Mb).

8 Februari 2013: de functie om automatisch de verwijderingsbijdragen uit de lopende orders te kunnen verwijderen (de verwijderingsbijdrage verdwijnt per 13 februari) is nog iets uitgebreid. U vindt de documentatie hier. (Dit is van belang voor KIMS-gebruikers in Nederland.)

Januari 2013: Met trots presenteren we de nieuwe module Klantcontact: optimale en individuele communicatie met uw potentiŽle klant. Maak van een kijker een koper ! Lees hier alles over deze nieuwe module en de speciale aanbieding in verband met ons 25-jarig jubileum.

November 2012: De nieuwe SIMS en GOOP versies bieden ondersteuning voor de e-shop koppeling van zowel Galvano als Technische Unie. Lees er hier meer over in een artikel uit Update van Galvano.

September 2012: 21% BTW versies van KIMS/SIMS (8.6B) en GOOP 3.0 zijn beschikbaar als service-pack. Met deze versie kunt u nu al offertes en orders maken met 21% BTW. Informatie is toegestuurd en vindt u ook op onze BTW-pagina.

Augustus 2012: Nieuwe training: Design-Presentatie. Leer alles over de fijne kneepjes van de mooiste afbeeldingen vanuit SIMAR-Design. Verlichting, accessoires, exportmogelijkheden en nog veel meer. Lees op onze trainingspagina de complete informatie. Of doe inspiratie op in onze galerij van winnende ontwerpen.

Juli 2012: Uitlevering nieuwe versie KIMS/SIMS in volle gang en BTW-info
Sinds half juni zijn we gestart met de uitlevering van de nieuwe versie van KIMS/SIMS en Simar-Design. Tal van handige nieuwe functies zijn toegevoegd. Daarnaast werken we hard aan een set aanvullende software-tools om het nieuwe BTW-tarief per 1 oktober te ondersteunen. Om u te informeren maakten we een speciale pagina over dit onderwerp. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen we die hier melden. U vindt deze voortgangspagina hier.

windesign logoMaart 2012: Simar automatisering zet ondersteuning WinDesign voort. Met ingang van 2012 is in goede samenwerking de ondersteuning van de WinDesign gebruikers door Convenient overgedragen aan Simar automatisering. Lees hier meer.

Mei/Juni 2011: 3D-Motion presentatiesysteem leverbaar! Toon uw ontwerp levensgroot en in drie dimensies.  Lees meer hierover op onze mini-website www.simar.nl/3d-motion

Maart 2011: Artikel over 3D Design in Keuken en Bad Techniek onder de titel 'De diepte in met 3D presentatiesystemen'. Lees hier het complete artikel (PDF).

logo safe1 februari 2011:  KIMS ondersteunt elektronische koppeling met CBW-SAFE. Dit is een initiatief van CBW-MITEX in samenwerking met FEET, waarin een structuur gelijkend op een Stichting Derden gelden wordt toegepast om zowel voor consument als keukenvakzaak veilig en betrouwbaar (aan)betalingen te regelen. Meer informatie op hun website: www.cbwmitex.nl\safe

7 december 2010: de informatie over MijnKeuken en MijnBadkamer.info op de website is aangevuld en uitgebreid. Hier leest u er alles over.

3 december 2010: De training 'Management-Informatie in KIMS/SIMS' wordt weer gehouden, en wel op vrijdag 28 januari 2011. Meer informatie vindt u hier.

logo23 november 2010: de titel 'Keukendetaillist van het jaargaat dit jaar naar Elan Keukens en Koken in Eemnes. Opnieuw is het een Simar klant die deze prestigieuze elan logoprijs wint. Ook ťťn van de twee andere genomineerde bedrijven is een Simar klant: Siematic Villa Arena. Wij feliciteren deze bedrijven van harte met het behaalde resultaat. Lees hier het artikel van de KIM, of bezoek de website van Elan Keukens en Koken.


27 september 2010:
De uitlevering van SIMAR-Design versie 17 is gestart. Alle klanten hebben een informatieset ontvangen en de nieuwe versie kan worden gedownload. Informatie over wat er nieuw is, de compleet vernieuwde handleiding en een uitgebreide instructiefilm vindt u op de speciale website: www.simar.nl/versie17

9 September 2010: Actuele informatie over het lage btw-tarief. Er wordt veel gebeld, en hard gewerkt. Vanaf maandag 13 september is de handleiding beschikbaar en vindt u de nieuwste software op onze website. Lees hier de actuele stand van zaken in detail.

7 September 2010: Page Lay-out Pro geÔntroduceerd: een handige toevoeging aan SIMAR-Design om uw ontwerpen optimaal te presenteren, ook in zeer grote formaten. Hierover vindt u alle informatie op de speciale website.

31 Augustus 2010: Vroege Vogels workshops zeer in trek ! In de komende weken houden we totaal 10 (gratis) workshops, in Amsterdam, Tilburg en Gent, waarin we de nieuwe mogelijkheden van SIMAR-Design versie 17 demonstreren. SIMAR-Design-gebruikers hebben hierover een schrijven gekregen met een toegangscode voor de speciale website over de nieuwe versie. Geef u snel op, want diverse data zijn al bijna volgeboekt.

31 Augustus 2010: De overheid introduceert een tijdelijk laag btw-tarief op arbeid bij verbouwingen en renovatie bij woningen ouder dan twee jaar. Deze met name voor de sanitairbranche interessante regeling vraagt aanpassingen in uw software. Lees de actuele informatie hierover in dit document (pdf)..

Juni 2010: de training 'Management Informatie in KIMS/SIMS' is in verband met de voetbalwedstrijd op 14 juni twee dagen verplaatst, en wel naar woensdag 16 juni. Lees hier meer over deze training.

Mei 2010: De columnist van Vereniging Eigen Huis beschrijft haar ervaringen bij het aanschaffen van een keuken en schuwt de kritische noten niet ('Keukenboerenmafia'), maar wordt uiteindelijk uitstekend geholpen in de Keukenvakzaak die met heldere en eerlijke communicatie, ťn een fraai computerprogramma, de order verwerft. U raadt het al: een Simar klant ! Lees hier de column (PDF).

Mei 2010: Bezoek de Simar stand op de Galvano IdeeŽnfabriek. Van maandag 7 t/m woensdag 9 juni 2010 zullen wij aanwezig zijn op de Galvano IdeeŽnfabriek 2010. Dit door Galvano Groothandel B.V. georganiseerde event, een vakbeurs met maar liefst 30 exposanten, fabrikanten en softwarehuizen, zal worden gehouden in De Fabrique, Westkanaaldijk 7 te Utrecht, en is dagelijks geopend tussen 13.00 uur en 21.00 uur.
Zie voor meer informatie: http://www.ideeenfabriek2010.nl/

Mei 2010: Herhaling training 'Management informatie in KIMS/SIMS'. Op maandag  14 juni (*let op: verplaatst naar 16 juni ivm voetbal!) houden we een training voor mensen die meer willen weten over de mogelijkheden om management informatie uit KIMS/SIMS te genereren. Lees hier meer over deze training.

Maart 2010: De uitlevering van KIMS/SIMS 8.4 is gestart. Deze versie omvat een groot aantal nieuwe functies, alsmede een geheel opgefrist uiterlijk. Wie niet kan wachten totdat de nieuwe versie in de bus valt, kan alvast de handleiding 'Nieuw in versie 8.4' downloaden vanaf onze pagina met handleidingen.

Januari 2010: Nieuwe training 'Management informatie in KIMS/SIMS'. Op dinsdag 13 maart houden we een training voor mensen die meer willen weten over de mogelijkheden om management informatie uit KIMS/SIMS te genereren. Lees hier meer over deze training.

Ook de training ' Systeem en applicatiebeheer KIMS/SIMS'  wordt herhaald, en wel op dinsdag 23 maart in Tilburg. Lees hier meer over deze training.

December 2009: Artikel 'Een badkamer in 3D' in het december nummer van De Sanitair- en Tegelspecialist'. De visie en mogelijkheden van verschillende leveranciers worden besproken. Lees hier het artikel. (PDF, 1.2 Mb)

November 2009: Artikel/Interview 'Simar blijft keukenvakhandel voeden met innovatieve producten' in Keuken- en Badtechniek, november 2009. Lees hier het hele artikel (PDF, 1.5Mb)

November 2009: Er komt weer een training 'Systeem- en applicatiebeheer KIMS/SIMS'. Deze training is bedoeld voor systeembeheerders en applicatiebeheerders die de server en/of het netwerk onder hun beheer hebben en instellingen aan de applicatie verrichten. De datum is maandag 14 december.Lees hier meer over de inhoud van deze training.
NB: 20-11-09: Deze training is inmiddels volgeboekt.

November 2009: Simar introduceert Keukencreator, de nieuwste generatie ontwerpsoftware om de consument z'n keuken te laten ontwerpen op uw eigen website. Gebruiksvriendelijk, krachtig, zeer fraaie ontwerpen. Een optimale tool om met uw potentiŽle klant in contact te komen. U vindt hier meer informatie en een link naar de live-demonstratie.

September 2009: De data van de Galvano ' Roadshows'  rond de nieuwe GOOP 2.0 versie zijn bekend. Op maandag 2 november in Eindhoven, maandag 16 november in Zwolle, maandag 23 november in Eindhoven (extra avond) en maandag 30 november in Breukelen heten Galvano en Simar automatisering u van harte welkom om de nieuwste mogelijkheden van GOOP te bekijken. Een leerzame avond waar u niet alleen de vernieuwingen uitgelegd krijgt, maar waar ook tal van handigheden en tips de revue zullen passeren. Voor opgave: neem contact op met uw Galvano contactpersoon. Lees hier meer over de nieuwe GOOP versie die binnenkort verschijnt (PDF, artikel uit Galvano Update no. 2)

September 2009: Introductie van BSV - Bedrijfssoftware Sfeerverwarming.
Logo sfeerverwarmingMet BSV-Design en BSV-Sales introduceren we een complete automatiseringsoplossing voor de sfeerverwarmingsbranche. U maakt schitterende visuele weergaven met BSV-Design, en ondersteunt de complete bedrijfsvoering met BSV-Sales. Deze software voor sfeerverwarming is te combineren met de bekende software voor Keukens en Sanitair, alsmede vele modules. Lees hier meer over deze software.

Juli 2009: Keuken en Badtechniek plaatst een interview met Mark Sinnige en Henk Westerhof onder de titel ' Slimme software bespaart geld' over kostenbesparingen, efficient werken en het voorkomen van fouten. Lees hier het complete artikel (PDF).

Juli 2009: Simar introduceert het universeel wandkastenbestand.wandkasten
Met dit universele bestand kunt u wandkasten, inloopkasten, schuifkasten, etc. op zeer fraaie wijze ontwerpen in het vertrouwde Simar Design pakket. Meer informatie vindt u op de pagina van het kastenbestand, of download de flyer over kasten (PDF).

22 Juni 2009: Jan Tieleman van Tieleman keukens in Middelharnis is door de jury van het KIM Keukenevent uitgeroepen tot Keukendetaillist van het jaar 2009. De beide andere finalisten waren Raymond van Kempen van Keukenstudio Van Kempen in Alphen aan den Rijn en Dick Bloksma van Bloksma Keukens in Leimuiden. We feliciteren winnaar en finalisten van harte en zijn er trots op dat twee van de drie (Tieleman en van Kempen) werken met onze software. Lees hier het artikel van Keuken&Interieurmagazine of bekijk de website van Tieleman keukens.KIM Keuken Event

Juni 2009: Simar ondersteunt als een van de sponsoren het KIM Keuken Event dat gehouden wordt op 22 juni om 14.00 uur in de Verkadefabriek te Den Bosch. Een viertal toonaangevende sprekers behandelt het onderwerp 'Samen de recessie te lijf'. De middag wordt geopend door een wervelende show van zakelijk / magisch spreker George Parker. Bekijk hier de folder of geef u op voor deelname via www.vakbladkim.nl .

April 2009: Uitlevering nieuwe software versies gestart.
Sinds begin april worden de nieuwe versies van KIMS/SIMS (8.2), KIMS-Design (15) en de ondersteunende database Cachť (2008.2) uitgeleverd.
In zowel de administratieve als de ontwerpsoftware is een groot aantal nieuwe functies opgenomen, die veel tijd en in vele gevallen ook geld besparen. Voorbeelden zijn de ingebouwde e-mail verzend mogelijkheid, het verzenden van SMS-berichten, de nieuwe technische installatietekeningen en de ondersteuning van accept-giro's. In de design software zijn er nieuwe mogelijkheden voor dakramen, schuine daken, snellere rendering bij gebruik van multi-core processoren, uitgebreide tegelopties en zelfs de mogelijkheid om objecten uit Google-Sketchup in uw eigen ontwerpen te gebruiken. Dit is slechts een greep uit de vele nieuwe functies. We zijn erg enthousiast over de nieuwe mogelijkheden. De uitlevering omvat een DVD en uitgebreide documentatie over de nieuwe mogelijkheden.

1 December 2008: Introductie van Komas-Excel connectie module.
Deze nieuwe module maakt het mogelijk om alle gegevens uit uw Komas financiele administratie direct op te roepen in een Excel werkblad, zodat u naar eigen inzicht overzichten (ook van verschillende bedrijven of boekjaren) en grafische presentaties kunt maken. Lees er meer over in deze brochure (PDF).

5 November 2008:. Simar automatisering neemt de activiteiten van 20-20 Benelux over.
Alle ondersteuning en verkoop, inclusief trainingen, implementatie en het maken van catalogi, van alle 20-20 producten voor de keukenbranche zal vanaf heden door Simar automatisering worden uitgevoerd. Een belangrijk deel van de medewerkers van 20-20 Lelystad is daartoe overgenomen door Simar in Amsterdam. Door deze overname zal de ondersteuning van 20-20 klanten een nieuwe impuls krijgen en ontstaan nieuwe mogelijkheden doordat ook de Simar bedrijfssoftware nu bereikbaar wordt voor 20-20 gebruikers. Simar automatisering bouwt hiermee z’n leidende positie in de Benelux verder uit.
Lees hier meer informatie

Juni 2008: Nieuwe training 'Systeem- en applicatiebeheer KIMS/SIMS'. Deze training is bedoeld voor systeembeheerders en applicatiebeheerders die de server en/of het netwerk onder hun beheer hebben en instellingen aan de applicatie verrichten. De eerste datum (20-06) is volgeboekt, de volgende data zijn Vrijdag 22-8 en Woensdag 24-9. Lees hier meer over de inhoud van deze training.

April 2008: Het actuele aanbod van trainingen is nu op de website te raadplegen. U vindt het hier.

April 2008: Simar BelgiŽ gestart. We zijn zeer verheugd dat we vanaf 1 april 2008
een officiŽle Simar vestiging in BelgiŽ hebben. Met dit nieuwe, grotere team kunnen we de Belgische klanten nog beter van dienst zijn. Lees hier de uitgebreide informatie, waaronder de contact-gegevens.

Maart 2008: Tekenen en rekenen in ťťn. Onder deze titel publiceert Keuken en Bad Techniek een artikel n.a.v. een interview met Mark Sinnige over de samenwerking tussen Simar en ProPlanet en de ontwikkeling van een totaaloplossing voor de Sanitair- en tegelbranche. Lees hier het hele artikel ...

Januari 2008: Strategische samenwerking Simar en ProPlanet: op de VSK-beurs introduceren we SaniNet-SIMS de optimale combinatie van ontwerp- en bedrijfssoftware voor de sanitairbranche. Kom deze nieuwe software bekijken op de VSK-beurs,(11 tot en met 15 februari, Jaarbeurs te Utrecht, hal 8, stand A034). Meer lezen ...

November 2007: Orderinformatie via uw website of www.mijnkeuken.info beschikbaar voor uw klanten Meer lezen... ...

Oktober 2007: artikel in Keuken en Bad techniek: 'Communicatie met de klant geintegreerd in het bedrijfsproces' over de introductie van het nieuwe pakket voor document archiveren en de integratie daarvan binnen de bedrijfsprocessen. Meer lezen... ...

Oktober 2007: Introductie van de nieuwe versie van DIMS: Document informatie management systeem. Dit nieuwe systeem laat u niet alleen papieren documenten archiveren, maar ook e-mails, pdf-documenten en meer. Het bevat bovendien een geintegreerd work-flow systeem. Meer lezen... ...

Juli 2007: Uitlevering van KIMS-Design versie 14 is gestart. Bij deze nieuwe versie is een aanvullende training beschikbaar, waarover informatie is toegestuurd. (Update augustus 2007: alle trainingen zijn inmiddels volgeboekt).

April 2007: Nieuwsbrief April 2007 verzonden. Daarin o.a. aandacht voor de uitrol van KIMS/SIMS versie 8, Komas voor Windows, Tips en Truuks, Elektronisch bestellen, Barcode scannen en een productenoverzicht. Lees de complete nieuwsbrief hier. (PDF formaat, 1.2 Mb)

April 2007: Artikel in Keuken en Bad Techniek onder de titel 'Laat automatisering voor u werken'. Een interview met Mark Sinnige. Meer lezen... ...

Januari 2006: Artikel 'De honderd voorbij' uit het Galvano Magazine
'Update'. In dit artikel wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden van de
nieuwe versie van GOOP (versie 1.6) en aan het honderdste bedrijf dat
inmiddels deze software gebruikt.
Meer lezen... ...

Oktober 2005:, artikel uit Keuken en Bad Techniek over de succesvolle Simar
klantendagen 2005. Meer lezen... ...

N.B.: Een uitgebreide samenvatting van de inhoud van de Simar klantendagen
is op verzoek beschikbaar. Stuur een mailtje naar info@simar.nl en wij
mailen u het verslag toe.