Nieuwsbrief
Oktober 2016
Simar Groep
Bent u er geweest; de A30 / MOW / Hausmesse? Het was weer een drukte van belang en er was weer veel te zien en te beleven. Het was opvallend dat er heel veel positieve geluiden te horen waren en dat men er 'zin' in had. Ook waren er weer tal van noviteiten te vinden. En hoewel wij zelf niet aanwezig waren met een stand, hebben wij ook enkele noviteiten te melden.

Zo komt er binnenkort de nieuwe vormgeving van de website MijnKeuken- / MijnBadkamer.info, is de MijnMontage app uitgebreid met diverse nieuwe opties en kunt u nu automatische reminders versturen vanuit de agenda. U leest hierovermeer in deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier


Hartelijke groet van de Simar Groep.


Tips en Trucs administratief: wat is er veranderd in een vernieuwd bestand?
Dit is weer de tijd van nieuwe catalogi en nieuwe bestanden. Soms vraagt u zich af wat er veranderd is in een nieuw bestand. De Business- en Enterprise edities van onze software hebben een speciale functie die de belangrijkste verschillen laat zien.
Kies Bestanden | Hulpfuncties artikelbestanden | Mutatieverslag bestanden. Vervolgens kiest u het gewenste bestand. In het systeem is een kopie van de vorige versie bewaard, waarmee de huidige versie vergeleken wordt.


De beschikbare tabbladen kunnen voor de verschillende bestandstypes wat verschillen. Bij apparatuur, tegels en sanitair ziet u de nieuwe artikelen, de vervallen artikelen en de artikelen die in prijs gewijzigd zijn. Bij keukenmeubelen tonen we geen prijswijzigingen, maar weer wel nieuwe fronten.
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

Tips en Trucs KOMAS: verdichten saldibalans
Het verdichten van uw saldibalans kunt u eenvoudig doen door een grootboekrekening te maken met een nummer op de plaats waar u het tussentotaal wenst. Selecteer dan T-totaal in het veld Soort. Op de saldibalans wordt dit totaal geprint, u kunt geen journaalposten maken op deze rekeningen.

Er is ook een uitgebreidere werkwijze: de optie Verdichtingsschema's onder Beheer bedrijf. Als u een tussentotaal (verdichting) heeft gemaakt, selecteer dan de gewenste grootboekrekeningen. Deze hoeven niet opeenvolgend te zijn. Er is geen limiet op het aantal schema�s. U kunt een verdichting selecteren in de optie Saldibalans onder Overzichten. U heeft tevens de mogelijkheid alleen de totalen te printen.
De verdichtingen zijn ook beschikbaar in de module Excel Connect. Deze combinatie geeft u alle flexibiliteit een rapport te maken zoals u dat wenst.
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.


Tips en trucs SIMAR-Design FX: een stalen binnendeur toepassen
Een stalen deur wordt veelal ook als binnendeur toegepast. Vandaar dat deze aan het bestand 'Accessoires bouwkundig' zijn toegevoegd. Stalen binnendeuren kenmerken zich door de grote glaspartij vanwege de smalle stalen omlijsting. Het kozijn is weggelaten voor het minimalistisch effect en is nu ook als taatsdeur te gebruiken.

Filter via de artikelgroep op Binnendeuren en vervolgens op Staal.

Wijzig wanneer gewenst het deurbeslag van de stalen deur door de deur te selecteren en klik via het tabblad Artikelen in de groep Eigenschappen op Stijlaanpassing.
Het resultaat:
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.


Nieuwe functie: Reminder e-mails en SMSjes vanuit de agendal
Mogelijk kent u het van de kapper of de tandarts: u krijgt een SMSje ter herinnering aan de afspraak. In onze agenda hebben we nu een dergelijke functie toegevoegd. U vindt deze in de agenda onder Beheer | Automatische SMS en e-mailreminders. Hiermee kunt u na eenmalig instellen geheel automatisch de consument herinneren aan zijn afspraak.


U kunt aan elk van de order-gebonden afspraaktypes (inmeten, afleveren, monteren, service, algemeen) een herinneringstekst koppelen, die naar keuze als SMS of als e-mail wordt verzonden.

Over deze nieuwe functie is een handleiding geschreven. Die vindt u in het Help-menu van het instelscherm. NB: het gebruik van deze functie vereist het inlezen van het nieuwste service-pack (na 16 oktober).
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

Eigen ontwerp. Helaas hebben wij onvoldoende inzendingen ontvangen.


Klik hier om alle prijswinnaars en eervolle vermeldingen te bekijken.
We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?

Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.


Kent u deze functie al: elektronisch bestellen Korver / Doeco / wijziging Electrolux Tradeplace

Elektronisch bestellen Korver

Als Korver één van uw leveranciers is, dan kunt u nu deze artikelen elektronisch bestellen bij Korver.
Met gebruikmaking van het Korverbestand hebt u altijd de juiste artikelcodes, omschrijving en prijs bij de hand en kunt u nu ook elektronisch bestellen. Voordeel voor u: u krijgt direct ook de bevestiging van de bestelling binnen, die automatisch wordt ingevuld bij het leveranciersbevestigingsnummer in Bewaken Binnenkomst.
Hebt u het Korver bestand nog niet? Dan is het wellicht nu de tijd om ook Korver in onderhoud te nemen. Voor meer informatie stuur een e-mail naar info@simar.nl.
Het elektronisch bestellen is op de gebruikelijke manier in te stellen en uiteraard helpen onze mensen van de helpdesk u hier graag bij.

Elektronisch bestellen Doeco

Ook bij apparatuur- en accessoiresleverancier Doeco kunt u nu elektronisch bestellen. Het Doeco bestand omvat ongeveer 5500 artikelen, uiteraard voorzien van omschrijving en prijs, en van alle afbeeldingen. Met dit bestand kunt u nu elektronisch bestellen bij de leverancier. Ook hier krijgt u een elektronische bevestiging die automatisch wordt ingevuld in uw systeem. Dit gebeurt op de volgende werkdag. Het instellen van elektronisch bestellen gebeurt op de gebruikelijke manier, maar uiteraard kan de helpdesk hier ook behulpzaam bij zijn.


Actiecodes bij Electrolux
Wanneer u gebruik maakt van actiecodes bij bestellingen van de leverancier Electrolux. Dan kon u niet langer via Tradeplace elektronisch bestellen. Inmiddels hebben we samen met de leverancier naar een oplossing hiervoor gezocht en een aanpassing gemaakt in het Tradeplace bestelbericht. Hierdoor kunt u nu ook orders met een actiecode erin gewoon weer via Tradeplace elektronisch bestellen. (Gebruik Service-Pack van 1 oktober of later).Achter de schermen:

In KIMS/SIMS is er een waarschuwing bij het openen van een offerte. Deze waarschuwing verschijnt als er, sinds het maken van de offerte, een wijziging in de prijzen is opgetreden. De mogelijke instellingen van deze waarschuwing zijn nu uitgebreid. Als u met vaste kortingen werkt kunt u het systeem nu zo instellen dat ook op het veranderen van de korting wordt gecontroleerd. U krijgt dan een uitvoeriger scherm waarin u zowel prijzen als kortingen direct kunt laten aanpassen. Om deze functie te activeren is er een instelling in de preferenties, groep Offerte/Order, tabblad Standaard: Melding geven indien de prijzen in een offerte afwijken t.o.v. het artikelbestand.

Aan de MijnMontage app is weer hard gewerkt en de automatische e-mailfunctie van de formulieren is nu beschikbaar, met diverse handige instelmogelijkheden.

Tenslotte zijn we druk bezig met MijnKeuken- / MijnBadkamer.info, om deze een re-design te geven, waarbij het uiterlijk weer helemaal van deze tijd wordt en ook via 'responsive design' goed te gebruiken is op een mobiel apparaat zoals tablet of telefoon. Binnenkort verwachten we de resultaten online te kunnen zetten.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Laatste nieuws:
Huizenfeitjes:

Het Kadaster registreerde in augustus fors meer verkochte woningen dan in de zelfde maand één jaar eerder. De teller komt op 19.975 verkochte woningen, tegenover 15.863 in augustus 2015. En dat terwijl de huizenprijzen flink zijn gestegen. Het is de grootste prijsstijging van koopwoningen in
14 jaar: bestaande woningen zijn 6% duurder. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkelingen van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.


MijnMontage-App
Na de introductie van enkele maanden geleden begint het gebruik van de MijnMontage-App alsmaar toe te nemen. Logisch, want met deze App is de volledige referentie inclusief alle gemaakte tekeningen te bekijken op de smartphone of tablet, waar u ook maar bent. En dat voor een klein eenmalig bedrag per order. Ook kunnen tijdens de montage op het werk direct foto's worden gemaakt en service meldingen worden ingevoerd die automatisch worden verzonden naar het Simar systeem voor onmiddellijke verwerking.
De mogelijkheden voor elektronische invulformulieren in de MijnMontage-App zijn nu geheel vernieuwd en zeer gebruiksvriendelijk geworden; zo kunt u uw eigen elektronische formulieren aanmaken en toevoegen aan uw eigen versie van de MijnMontage-App. Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling verkoop van de Simar automatisering.


Mobiel gebruik door consumenten
Dat we allemaal onze smartphone of tablet in toenemende mate gebruiken zal niemand verbazen, maar ook bij Simar merken wij dit. Zo is de belangstelling voor de MijnKeuken.info en MijnBadkamer.info dienst ook steeds groter aan het worden!
Keukenspecialisten die deze handige dienst gebruiken laten hun klanten zien hoe eenvoudig het is om de status van de door hun aangekochte keuken of badkamer te volgen.
En voor de kosten hoeft u het niet te laten, slechts éénmalig een paar euro voor de gehele looptijd (inclusief service meldingen) per order.
Test uw kennis
In deze rubriek laten wij een klein gedeelte van één van onze schermen zien. Aan u de vraag om uit vier mogelijke schermen het juiste scherm te kiezen. Hiermee kunt u uw kennis t.a.v. de functionaliteit van de software testen dan wel verbreden.
De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje:

Dit is een afbeelding uit:

A - het scherm 'Ordervoortgang'
B - het scherm 'MijnMontage app'
C - het scherm 'Agenda'
D - het scherm 'Instellingen'


De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega's maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het prachtige resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met SIMAR-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP TIP TIP TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

- Müller Küchen (admin)
- Müller Küchen (grafisch)
- Poggenpohl P7350 Porsche (admin)
- Poggenpohl P7350 Porsche (grafisch)
Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *

Ga vanuit de Simar Client naar ''Systeemprogramma''s''-> ''Inlezen Bestanden''-> klik op de grote knop ''Voortgang''.

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met het programma 'Inlezen Bestanden' van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- Telefonisch:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur.

- E-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be

Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker gezonden.

Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software-toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:

* SIMAR-Design
18 oktober - locatie Tilburg

* Management informatie
21 oktober - locatie Amsterdam

* KIMS-Sales&Design dag 1 van 2
24 oktober - locatie Tilburg

* KIMS-Sales&Design 2 van 2
31 oktober - locatie Amsterdam

* KIMS-Sales
1 november - locatie Tilburg

* KIMS-Sales&Design dag 2 van 2
7 november - locatie Tilburg

*SIMS-Sales
8 november - locatie Amsterdam

* KIMS-Sales&Design cursus dag 1 van 2
14 november - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Gevorderden

15 november - locatie Tilburg
* SIMAR-Design
17 november - locatie Gentbrugge

* KIMS-Sales&Design dag 1 van 2
21 november - locatie Tilburg

* SIMAR-Design
22 november - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Gevorderden
24 november - locatie Gentbrugge

* KIMS-Sales&Design dag 2 van 2
28 november - locatie Amsterdam

* SIMS-Sales
29 november - locatie Tilburg

Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail naar secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.


De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.


Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Antwoord "Test uw kennis"

Het juiste antwoord is:
C - het scherm 'Agenda'
Deze lijst kunt u krijgen door in de Agenda bij de extra's de te doen lijst aan te vinken.
Deze te doen lijst geeft een melding op de datum van de taken die u hier inzet.

Indien u vragen heeft over dit scherm helpt de Simar Helpdesk u graag op weg.
Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | e-mail: info@simar.nl | https://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte Magerstraat 5 | 9050 GENT (Gentbrugge) | Belgi�