Nieuwsbrief
November 2016
Simar automatisering
De gekte rond de verkiezingen in Amerika is nu afgesloten. Iedereen zal bedenken: wat nu. Wat gaat er veranderen voor ons en voor de rest van de wereld. In de laatste maanden van het jaar is het ook tijd om even terug te kijken. Hoe is het het afgelopen jaar gegaan en wat gaan we (anders) doen in het nieuwe jaar? De voortekenen zijn goed.

Het is op alle afdelingen een drukte van belang. We mogen vele nieuwe klanten begroeten, we ontvangen de nodige wensen voor nieuwe software en de bestandenafdeling draait op volle toeren om alle updates op tijd te verwerken. Op naar de eindspurt !
Tot slot een speciale dank aan de vele inzenders voor 'het ontwerp van de maand'. Het aanbod was overweldigend en de kwaliteit super. Neem gauw een kijkje op onze website, Laatste nieuws, Galerij van winnende ontwerpen uit de Nieuwsbrief. Een mooie inspiratiebron.
Hartelijke groet van de Simar Groep.
Veel leesplezier

Tips en Trucs administratief: Extra velden in KIMS en SIMS
In de offerte na het scherm waar de Naam en adresgegevens ingevuld kunnen worden heeft u een scherm met Extra velden. Deze velden, die u zelf kunt beheren en aanmaken, kunnen u waardevolle inzichten geven.
U kunt bijvoorbeeld een veld aanmaken 'bekend door'. Met de informatie die u hier uit haalt kunt u uw marketing afstemmen of aanpassen.
Deze velden zijn ook verplicht te maken zodat u zeker weet dat iedereen het invult.
Een krachtige tool die u veel informatie kan verschaffen over en voor uw bedrijfsvoering.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

Tips en Trucs KOMAS: Nummering relaties
In KOMAS zijn de debiteuren en de crediteuren relaties. Ze staan in hetzelfde bestand, maar hebben verschillende eigenschappen. De eerste relatie die KOMAS uit KIMS heeft ontvangen heeft relatienummer 50.000, iedere nieuwe daarna relatie wordt met 1 verhoogd.

U wilt natuurlijk niet dat uw crediteuren worden overschreven, daarom adviseren wij uw crediteuren te starten met relatienummer 1 en daarna iedere nieuwe crediteur met 1 te verhogen.

U kunt KOMAS ook automatisch laten nummeren door Nieuw te selecteren in de optie Relaties. Voordat dit kan moet u in de optie Systeem parameters onder Beheer bedrijf uw eerste vrije relatienummer ingeven.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

Tips en Trucs Design: Geïntegreerd werken
Voor gebruikers die nog niet geïntegreerd werken willen wij graag een aantal voordelen onder de aandacht brengen. Onze software is continu in ontwikkeling om uw efficiency te verbeteren. Als u geïntegreerd werkt kunt u optimaal gebruik maken van het KIMS-Sales&Design pakket.

Vanuit de offerte opent u Simar-Design zodat de tekening en offerte zijn gekoppeld.

Middels enkele systeeminstellingen kunt u bepalen of en op welk moment de artikelen uit de tekening worden verwerkt in de offerte.

U kunt eenvoudig al uw tekeningen terugvinden en inzien
Omdat deze aan de referentie is gekoppeld kunt u de tekening terugvinden met behulp van alle zoekfuncties in KIMS.

Via het offerte-/order-informatiescherm zijn de afbeeldingen beschikbaar
Geheel automatisch worden er afbeeldingen gegenereerd. Deze afbeeldingen kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan uw correspondentie. Gebruik ze in de offerte/order, op MijnKeuken, bij uw bestelling of zelfs in het Servicepakket.

Automatisch wordt iedere 10 minuten een kopie van uw tekening gemaakt
Terwijl u aan uw tekening werkt, wordt automatisch iedere 10 minuten lokaal, op uw c-schijf, een kopie van de tekening opgeslagen. Als u storingen heeft in uw netwerk, of om een andere reden een oudere versie van uw tekening wilt inzien, kunt u deze eenvoudig terugvinden.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.


Kent u deze functie al:

Stond die kraan nou al wel of niet in de order? Met deze functie kunt u snel de regel opzoeken op basis van een zoekwoord, dat kan bestaan uit de artikelcode, maar ook uit een stukje omschrijving.
In het offerte/orderscherm kunt u rechtsboven een zoekveld activeren (via menu Bestand | Zoeken, of met de toetscombinatie Ctrl-F ).

Zodra u daar enkele letters intoetst zullen alle orderregels felgeel oplichten, waarin deze lettercombinatie voorkomt.
Deze functie is aanwezig in het scherm Keukenmeubelen, maar sinds kort ook in Tegels en Sanitair.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

mevrouw Silke Gorris van de firma Frako Keukens te Weelde

Eervolle vermeldingen:
- mevrouw Cindy Denkers van de firma SANILUX bvba te De Klinge
- mevrouw Heidi van Bergen van de firma Corné te Vinkel
- de heer Kor Marinus van de firma Marinus keukens te Oudega Gem. Smallingerland
- mevrouw Silke Gorris van de firma Frako Keukens te Weelde (extra ontwerpen)

Klik hier om alle prijswinnaars en eervolle vermeldingen te bekijken.
We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?

Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.


Achter de schermen:

Het is een drukte van belang, deze laatste maanden van het jaar. We zijn bijna klaar met het redesign van MijnKeuken en MijnBadkamer. Nieuw beeldmateriaal, nieuwe opmaak en 'responsive design'. Dat wil zeggen dat deze websites er nu ook op een tablet en op een telefoon prima uitzien en zich automatisch aanpassen aan de afmetingen van het scherm. Gebruikers van deze functies ontvangen binnenkort nadere informatie over de nieuwe mogelijkheden.

Een kleine handigheid is dat binnen SimarMail het verzenden van een 'BCC' nu gemakkelijker is geworden (deze functie was er al, maar zat wat verborgen).
Verder loopt er momenteel een test om naast de Simar omschrijvingen van keukenmeubelen ook de omschrijving van de leverancier (die door sommige leveranciers aangeleverd wordt) te kunnen kiezen op de afdruk.

En tenslotte, uiteraard zeer belangrijk: de uitrol van versie 4 van Simar Design is gestart. Dit zal gefaseerd gaan, waarbij we de komende weken steeds een aantal klanten de gegevens om te updaten toesturen.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Laatste nieuws:
Nieuwe How to's

Er zijn weer een aantal nieuwe 'How to' documenten geschreven. Korte en bondige handleidingen over één specifiek onderwerp. Alle How to's zijn online terug te vinden in het Help Center. Van harte aanbevolen.
De nieuwe How to's zijn:
- How to .. afdrukken en exporteren van een tekening
- How to .. gedefinieerde aanzichten.

Voorbereidingen treffen
Met de Kerstdagen en jaarwisseling in het vizier is het belangrijk om nu al na te denken over de bezetting in uw winkel of vestiging(en). Want het is bijna vanzelfsprekend dat één of meer medewerkers besluiten om een aantal dagen vrij te nemen tijdens deze periode. Om de continuïteit te waarborgen is het belangrijk dat minimaal één van uw medewerkers aanwezig blijft in uw winkel/vestiging met voldoende rechten binnen Windows en Simar. In voorkomende gevallen kan onze helpdesk u dan vlot van dienst zijn.
Ook bij Simar zullen een aantal mensen met verlof gaan tijdens de feestdagen, maar zoals ook in voorgaande jaren blijft Simar wel geopend tijdens werkdagen. U kunt dus blijven vertrouwen op Simar, al bestaat de mogelijkheid dat uw vertrouwde contactpersoon tijdelijk niet beschikbaar is.

29 jaar jong...
Simar automatisering bestaat inmiddels al 29 jaar en daar zijn wij bijzonder trots op. Al vele jaren absolute marktleider en bijzonder innovatief in ons vakgebied met software en diensten die uitblinken in functionaliteit en betrouwbaarheid. Wist u dat een groot aantal klanten uit de beginjaren nog steeds klant bij ons is? We zijn er trots op.


Test uw kennis
In deze rubriek laten wij een klein gedeelte van één van onze schermen zien. Aan u de vraag om uit vier mogelijke schermen het juiste scherm te kiezen. Hiermee kunt u uw kennis t.a.v. de functionaliteit van de software testen dan wel verbreden.
De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje:

Dit is een afbeelding uit:

A - de Simar Weekagenda
B - de nieuwe Simar 'MijnMontage'-App
C - de Simar module Klantcontact
D - de Simar Query-module


De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega's maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het prachtige resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met SIMAR-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP TIP TIP TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

- Quooker België (alleen admin)

- Michel Oprey & Beisterveld (Keramiek)
(alleen admin)
Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *

Ga vanuit de Simar Client naar ''Systeemprogramma''s''-> ''Inlezen Bestanden''-> klik op de grote knop ''Voortgang''.

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met het programma 'Inlezen Bestanden' van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- Telefonisch:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur.

- E-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be

Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker gezonden.

Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software-toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:

* SIMAR-Design
17 november - locatie Gentbrugge

* KIMS-Sales&Design dag 1 van 2
21 november - locatie Tilburg

* SIMAR-Design
22 november - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Gevorderden
24 november - locatie Gentbrugge

* Managementinformatie (Sanitair)
25 november - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Gevorderden
28 november - locatie Tilburg

* SIMS-Sales
2 december - locatie Tilburg

* KIMS-Sales&Design dag 2 van 2
5 december - locatie Tilburg

* KIMS-Sales
6 december - locatie Amsterdam

* Managementinformatie (Keukens)
8 december - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design
12 december - locatie Tilburg

* SIMAR-Design Gevorderden
13 december - locatie Tilburg

Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER
Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail naar secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.


De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.


Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Antwoord "Test uw kennis"

Het juiste antwoord is:
C - de Simarmodule Klantcontact
Deze module, beschikbaar voor de Business- en Enterprise Edities van onze Sales software, geeft u snel en duidelijk een overzicht van alle lopende kontakten met consumenten tot het moment dat een order geplaatst is.
Zo ziet u direct wanneer toegezonden informatie of een offerte moeten worden opgevolgd en op welke wijze eerdere kontakten hebben plaatsgevonden. Gemaakte afspraken via deze module worden automatisch verwerkt in de Simar Weekagenda.
Ook keukenontwerpen met onze internet planners Simar KeukenCreator en Simar BadkamerCreator worden automatisch toegevoegd aan de module Klantcontact voor gemakkelijke opvolging.
Met deze knop 'Nieuwe actie' in het bijzonder geeft u aan dat u bijvoorbeeld een klant wilt uitnodigen voor een gesprek in de showroom om de offerte te bespreken.
Indien u vragen heeft over deze module helpen de verkoopmedewerkers van Simar u graag op weg.
Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | e-mail: info@simar.nl | https://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte Magerstraat 5 | 9050 GENT (Gentbrugge) | Belgi�